Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твАко хората, които сега са

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твАко хората, които сега са
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Вероятно август и сепетември като ни притисне новата вълна, всички ще тръгнат да се ваксинират

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Ако хората, които в този момент са се заразили с новите варианти на коронавирус, се бяха ваксинирали, в този момент нямаше да имат тази обстановка. Общо взето колкото повече хора се имунизират, толкоз по-малко случаи ще имаме. 

Това разяснява в ефира на Нова тв проф. Мира Кожухарова.

Във Англия вълната, която почна, е относително дребна, инфектираните са доста по-малко, тъй като хората всеобщо се имунизират. В Русия и Индия болните всекидневно са доста, тъй като те не се имунизират, въпреки че има налични, разяснява тя.

У нас за в този момент не се плануват някакви поощрения за хората да се имунизират. Защото моралът изисква, когато ти дават опция да избегнеш тежко заболяване, да я приемеш, уточни професорът.

Много се надявам, че и в ромската общественост ще се подобрят нещата. Това, от което се тормозя, е, че ние в България постоянно действаме в последния миг. Предполага се, че новите разновидности на К19 ще се разпространят всеобщо в края на август и евентуално тогава хората ще пристъпят към всеобщо имунизиране, разяснява тя.

Сега е моментът за имунизация, тъй като епидемиологичната конюнктура е добра, постоянна и в случай че се предприеме в този момент имунизация, хората ще имат време да слагат двете дози до есента, уточни още тя.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР